Translate

maanantai 1. toukokuuta 2023

Kaksi asiaa joita olen katunut


Kaksi asiaa joita olen katunut nyt iän myötä ovat, kun en jäänyt rajavartiolaitoksen palvelukseen ja aloitin perhokalastuksen vasta 59- vuotiaana. Tietysti olen myös paljon tehnyt muitakin asioita elämässäni jotka olisi pitänyt jättää tekemättä. Esim. alkoholismia en soisi kenellekään jonka kanssa tappelin vuosikymmenet elämässäni.

Nyt olisin jo eläkkeellä rajavartiolaitokselta jo kuudetta vuotta ja voisin nauttia ansaituista eläkepäivistä. No, elämä on valintoja ja valitsin elämäni suunnan nuoruuden pääni mukaan ja elän sen mukaan töitä tehden ainakin 65- vuotiaaksi.

Perhokalastuksen aloitin tosiaan vanhoilla päivilläni ja sitä päätöstä en ole katunut kertaakaan. Kadun ainoastaan sitä, että olisi pitänyt aloittaa aikaisemmin tämä hieno kalastusmuoto. Syy siihen oli, että aloitin perhokalastuksen vasta 59- vuotiaana oli korkea kynnys aloittaa perhokalastus. Ihailin aina jokirannassa perhokalastajia ja haaveilin aloittavani perhokalastuksen joskus. Mutta rehellisesti sanottuna pelkäisin sitä aloittamista. 

Katsellessani, kuunnellessani perhokalastajien juttuja kaikki tuntui todella vaikealta sivusta katsottuna. Heittäminen, välineet olivat minulle täyttä hebreaa. En ymmärtänyt mitään heidän touhuistaan.

Mutta olin luvannut velipojalleni joskus aloittavani perhokalastuksen sitten, kun minulla on aikaa. 2019 syksyllä olin asian kanssa silmityksin tyttäreni lähtiessä opiskelemaan ja muutaessa samalla pois kotoa. Silloin ajattelin, että nyt tai ei koskaan aloitan perhokalastuksen ja marssin kauppaan ostamaan ensinmäisen perhokalastussetin joka oli kaksikätinen 14/9 vapa keloineen siimoineen.

Siitä alkoi minun perhokalastukseni. Paljon olen saanut neuvoja muilta perhokalastajilta ja ilman heidän opastustaan ja neuvoja olisin ollut hukassa. Mutta pala kerrallaan sain homman hanskaan. Tärkeinmät asiat olivat mielestäni heiton opettelu, oikeat siima valinnat vapaan, kalastustekniikka ja sopivat perhot kalastuskohteeseen. Kaikki nämä minulle neuvottiin ja opetettiin auliisti kädestä pitäen ja siitä iso kiitos kavereille.

Ehkä sinäkin olet harkinnut perhokalastuksen aloittamista mutta et uskalla ottaa sitä viimeistä askelta. Jälkeenpäin katsottuna turhaan pelkäsin aloittamista. Jos sinullla on perhovapa kädessä jokirannassa niin et ole yksin. Oman kokemukseni perusteella voin sanoa perhokalastajat ovat reilua väkeä ja ovat valmiit opettamaan lajin saloja aloittavalle perhokalastajalle. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan lähelläsi olevaan perhokalastusseuraan ja sinua neuvotaan varmasti alkuun. Nakkilan seudulla Nakkilan seudun koskikalastajista löytyy apua ja asiantuntemusta perhokalastuksen aloittamiseen. Ole rohkea ja ota askel hienon lajin pariin.