Translate

perjantai 22. syyskuuta 2023

Lomat loppuu


Kolme viikkoa on mennyt nopeasti. Lomalla aika kuluu kuin siivillä. Tuli tehtyä kaikenlaista mutta perhokalastus sai eniten tunteja. Viimeiset kaksi viikkoa pyhitin perhokalastukselle. Ensinmäisellä lomaviikolla ei ollut asiaa joelle Kokemäenjoen tulviessa.

Ne kaksiviikkoa, jotka sain kalastaa olivat myös haasteellisia veden korkeuden vuoksi. Ei ollut mitään asiaa ottipaikoille kalastamaan ja saalis oli sen mukainen. Kirjolohta, toutainta ja ahventa tuli saaliiksi reissuiltani. Paras päivä oli seitsemän toutainta, joista kuusi kappaletta sain alta 40 minuutin. Isoin oli 63 senttinen ja loput 50 sentin molemmin puolin. Kirjolohia sain kymmenkunta ja ahvenia ehkä saman verran kahden viikon aikana.

Oranssimusta perho kalasti parhaiten vaikka muunkin väriset perhot saivat uitto aikaa runsaasti. Ehkä jokin muun värinen perho olisi voinut toimia paremmin mutta itselläni on luotto oranssimusta sävyitteisiin perhoihin Nakkilan koskilla.

Ei ollut ruuhkaa joella. Varmaan siksi, että vesi oli korkealla ja lomakausi on ohi suurimmalta osalta kalastajista. Veden korkeus pilasi toisaalta myös lomani joella mutta toisaalta oli kiva kalastaa sellaisia paikkoja joissa harvemmin kalastaa. Sain nauttia hyvistä ilmoista kauniista lämpimästä syyssäästä.

Tänä  aamuna oli odotukset mielessä korkealla Nakkilaan lähtiessä mutta odotukset karsi alas muutaman tunnin jälkeen. Vesi oli jo korkealla saapuessani joelle mutta sitten se ryöpsähti aivan valloilleen. Kaverini laittoi videopätkän tulvaluukkujen kuohuista voimalaitokselta ja virtaus, sekä veden nousu oli sen mukainen. Niinpä päätin laittaa kimpsut ja kampsut kasaan kotiin lähtöä varten.

Ei muuta kuin nokka kohti uusia pettymyksiä. Se mikä ei tapa niin se vahvistaa. Saaha nähdä pääseekö tänä syksynä ollenkaan ottollisissa olosuhteissa kalastamaan vai oliko kausi tässä?

tiistai 19. syyskuuta 2023

Välipäivä


Vähän on jo päässyt perhokalastuksen makuun lomalla. Vaikka vesi on vieläkin korkealla Kokemäenjoessa, niin en ole malttanut olla pois sieltä. Parhaille paikoille ei ole ollut asiaa mutta paikkoja löytyy missä voi kalastaa. Saalit on mennyt kyllä toutaimen ja kirjolohen puolelle.

Tänään keli on sen verran sateinen, että päätin pitää välipäivän joelta. Pyykin pesua, varusteiden huoltoa ja muutaman perhonkin voisi sitoa ajan kuluksi. On taas sitten mukava huomenna lähteä joelle, kun kaikki välineet ovat kunnossa.

Kaksi päivää kalastin Kistua putkeen Nakkilassa. Kistu on hitaasti virtaava niva heti voimalaitoksen jälkeen. Harmi, että se ei ole yhtä kalaisa kuin ennen. Nevan lohi jäi mielellään pyörimään Kistulle taka vuosina mutta Torniolainen lohikanta painelee suoraan ylös. Kahden päivän saaliina oli kahdeksan kirjolohta ja neljä toutainta. Kistu kyllä muuten sopisi hyvin perhokalastukseen korkealla vedellä.

Huomisen ja ylihuomisen ajattelin kalastaa Tynin laavulla. Toisaalta on kiva käydä kalastamassa muitakin kohteita Nakkilan koskilla kuin voimalaitosta. Oppiessa uusia kohteita kalastamaan voi myös saada kalaakin sieltä. Tyni on myös hieno paikka, jossa on kapea koski osuus joka päättyy mietovirtaseen loppuliukuun. Heittopaikkoja ei ole montaa veden olessa korkealla mutta loppuliuku voi antaa yllätyksen saaliin suhteen. Olen viisaampi parin päivän päästä asian suhteen.

Summa sun maarun,niin loppukausi näyttää haasteelliselta saaliin suhteen. Mutta ei saalis ole kaikki kaikessa perhokalastuksessa. Joella olon voi esimerkiksi käyttää heittotaidon kehittämiseen ja nauttia syksyisestä luonnosta.