Translate

lauantai 25. toukokuuta 2024

Nyt pysyy vavat nipussa


Aamulla tuli mitta täyteen vapaputkien kanssa. Kiva kantaa erimittaisia vapaputkia, kun ne ovat ristissä kuin viime viiikon veikkausrivi. Uusissa kovissa vapaputkissa monellakaan merkkillä ei ole edes nykyään kantokahvaa putkessa. Tätä ongelmaa olen yrittänyt ratkoa pienessä päässäni miten voisin kantaa vapojani helpommin.
Ratkaisin ongelman kuvan osoittamalla tavavalla. Laitoin alle kahvattomat kovat putket ja päälle kahvallisen putken ja kolmen euron kuormaliinoista tein sopivan mittaiset hinnat joilla sidoin putket yhteen. On mukava kantaa, eikä pyöri vapaputket enää ees taas auton takaluukussa. Eli tuli ratkaistua kaksi ongelmaa kerralla.

Mutta asiasta kalastukseen. Näyttää veden lämpötilat nousevan kohisten kohti 20 astetta veden lämpötilan nyt ollessa 16 astetta. Veikkaan, että jokivesi on viikon päästä liki 20 astettaa ja tämä tuo haasteensa taimenen kalastukseen. Eipä olekkaan taimen enää niin aktiivinen perhon perään. Kausi ei ole edes alkanut kunnolla perhokalastajilla Nakkilan koskilla ja nyt se meinaa tehdä jo stopin syöntiin.

Ei auta muuta kuin iltarukouksessa pyytää säänhaltijalta kylmää kesäkuuta, että kalastuskausi saisi jatkua kohtuullisissa veden lämpötiloissa. Ihanne olisi, niin kuin takavuosina emännän ollessa kesälomilla viikko ennen juhannusta päivälämpötila oli +6 astetta. Siinä toukokuun helteiden lämmittämät vedet jäähtyisisi hienosti.

Eipä tässä mitään tämän ihmeelisempää lauantai-iltapäivällä osaa kirjoitella. Aamulla poikettiin tosiaan joella. Minulla oli yksi karkuutus ja kala tuntui siiman päässä ihan mukavan kokoiselta. Huomen aamuna uutta yritystä joelle ja täytyy toivoa, että veden virtaukset olisivat myös rauhallisemmat. Tänään jouduttiin lähtemään evakkoon virtauksien kasvaessa liian suureksi joessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti