Translate

perjantai 13. tammikuuta 2023

Virheistä oppii


Oppia ikä kaikki sanotaan. Parhaat opit saa valitettavasti monesti kantapään kautta. Niin myös perhokalastuksessakin voi käydä ja monelle on käynytkin. 

Itsekkin olen maksanut oppirahani perhokalastuksessa välineiden menetyksillä ja väärillä väline valinnoilla. Jos kalastaa muutaman päivän kesässä, niin ei ole tärkeää minkälaiset kahluuhousut ostaa. Mutta jos kalastat vaikka 30 päivää vuodessa, niin silloin alkaa välittämään kahluuhousujen laadusta ja veden pitävyydestä. 

Sen tunne, kun vapa katkeaa heittäessä tai kaadut rantakivikossa vavan iskeytyessä kivikkoon. Näin voi käydä kenelle tahansa perhokalastajalle. Kalastaessa synkillä siimoilla liian ohut rannari voi koitua heittosiiman menetyksenä perhon jäädessä pohjaan kiinni.

 Kaikkea voi sattua kalastaessa ja siksi on syytä pitää järkipässä kahlatessa virtaavassa joessa. Silti voi kaatua tai liukastua liukailla kivillä. Turvallisuus ennen kaikkea joella liikuttaessa.

Mutta mikä ei tapa niin se vahvistaa. Niin on myös käynyt minulle. Vapa on katkenut heittäessä, heittosiima on jäänyt joen pohjaan ja olen myös kaatunut kalastaessa. Onni onnettomuudessa, että en ole kolonut itseäni pahemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti