Translate

maanantai 9. tammikuuta 2023

Perhokalastus sopii kaikille

 

En ole mikään tietäjä tai guru perhokalastuksen saralla. Olen vanha äijä, joka innostui perhokalastuksesta vanhoilla päivillään. Syyskesällä 2019 ostin ensimmäisen kaksikätisen perhovavan valmiina settinä. Pari kertaa heitin kotirannassa videoita katseltuani malliksi koeheitot.

Eipä heitot ollut kummoisia mutta innostuin asiasta ja päätin lähteä rohkeasti muiden perhokalastajien seuraan Nakkilan koskille. Huuli pyöreänä kuuntelin poikien keskusteluja rannassa. " Ammatisanasto" tuntui vaikealta vanhan miehen korvaan. Tipit, rannarit, vapaluokitukset ja perhomallit olivat täyttä hebreaa aloittelijalle. Mutta pojat antoivat neuvoja ja opetusta auliisti perhokalastuksen saloihin. Sen verran opin heittämään, että sain ensimmäisen loheni siiman päähän sinä syksynä. Tietysti olin yksin  rannalla heittämässä saadessani lohen. Voi sitä iloa ja riemua kalan ollessa haavissa. Lohen mittaus, pakollinen kuva kalasta ja lohi takaisin vapauteen.

Näin alkoi minun perhokalastukseni ja nyt olen kalastanut kaksikätisellä perhovavalla kolme täyttä kesää. Saalistakin olen saanut ihan mukavasti joka kesä. Mutta tämä laji tekee nöyräksi joen lohien ja taimenien edessä. Ei ole itsestään selvyys, että saalista tulee joka reissu tai joka kuukausi. Voi tulla sellainenkin kesä, että saa heittää tyhjää muiden vedellessä kalat rannalle.
Perhokalastuksessa on monta eri asiaa, joka tekee siitä mielenkiintoisen kalastuslajin. Sitä voi harrastaa kuka vain ikään tai sukupuoleen katsomatta. Lajin pariin pääsee mukaan melko halvalla puhuttaessa välineistä ja nykyvavat ovat laadukkaita myös halvimmassa hintaryhmässä. Jos olet haaveillut perhokalastukseta niin helpoimmin pääset mukaan ottamalla yhteyttä lähelläsi olevaan perhokalastusseuraan. Perhokalastajat ovat avuliaita auttamaan uusia harrastajia alkuun lajin saloihin. Salat eivät ole rakettitiedettä ja jokaisesta voi tulla perhokalastaja.
Olkoon tämä aloitus tälle blogille. Kutsun myös joitakin kavereitani myös kirjoittamaan blogiini kokemuksiaan perhokalastukseta ja kertomaan eri perhokalastusmuodoista.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti