Translate

perjantai 13. tammikuuta 2023

Ajatuksia menneestä ja tulevasta

kuvassa kesän 22 isoimmat taimenet

Viime kesä tuli kalastettua miltei kokonaan Nakkilankoskilla Kokemäenjoella. Työpaikan vaihdoksen myötä lomani siirtyi syksyyn ja ei ollut mahdollisuutta lähteä pohjoiseen kalastamaan.

Kesä oli hyvin haasteellinen joen virtauksien ja joen veden lämpötilan vuoksi. Sähkön korkea hinta sai sähköyhtiön voimalaitoksesta ottamaan kaiken hyödyn irti. Lisäksi pitkä hellejakso kesällä nosti jokiveden lämpötilan korkealle.

Lohi oli hyvin vähissä joessa ja ne muutamat lohet jotka olivat siiman päässä niin nekin pääsivät irti. Mutta taimen korvasi lohen onnistumisina. Itselläni oli tähän mennessä paras taimen kesä vaatimattomalla perhokalastaja urallani. 

On kiva muistella mennyttä kesää ja haaveilla tulevasta kesästä. Nyt on jo varattuna Neidenin reissu alkukauteen ja sormet syyhyävät päästä pitelemään perhovapaa kädessä. Neiden tosin ei ole enää se lohijoki joka se on ollut vielä 2000 luvun alussa mutta Neidenin luonto ja hyvät kalakaverit korvaavat heikon saaliin. Tietysti, jos tähdet osuvat kohdilleen niin voi päästä pitelemään ennätys lohta siiman päässä. Reissun jälkeen nähdään miten on käynyt.

Tietysti Nakkilan koskilla tulee muuten vietettyä kaikki vapaa-aika tulevana kesänä perhoa heittelen niin kuin ennenkin. 

Tein tietoisen valinnan, kun aloitin perhokalastuksen. Pitäydyn ainoastaan kaksikätisissä vavoissa. Ikäni vuoksi päätin keskittyä ainoastaan lohen ja meritaimenen kalastukseen. Siinä minulla on sarkaa aivan riittävästi opeteltavakseni. 

Nyt nukkumaan ja näkemään unia perhokalastuksesta kesällä 23😊



2 kommenttia: