Translate

keskiviikko 22. helmikuuta 2023

Toutain siiman päässä


Nakkilan koskista löytyy kalalajeja joka lähtöön kalastajille. Siiman päähän voi osua lohi, taimen, kuha, kirjolohi ja toutain. Tietysti halutuimpia kaloja ovat lohi ja taimen mutta sivuosumina voi saada edellä mainittuja kalalajeja kalastaessa. Myös haukeakin joesta löytyy.

Toutain on aika yleinen kala Nakkilan koskilla mutta yleensä ne ovat aika pieniä. Silloin tällöin perhoon voi osua isompikin yksilö. Iso toutain antaa hyvän vastuksen perhovavan päässä. Ensi potkut ovat rajut ja miltei aina luulee ensi kalan olevan lohi taikka taimen. 

Toutain on saaliskalana hieno mutta ruokakalana sitä ei moni syö. Syy siihen on kalan ruotoisuus. Mutta Hotelli Ellivuori on tarjonnut ala carte listallaan toutainta lähiruokana. Eli kala on hyvää kokin ollessa taitava. Toutain on myös Pirkanmaa maakuntakala.

Toutain on petokala, joka voi elää jopa 25- vuotiaaksi. Toutain esiintyy Suomessa Kokemäenjoessa ja Kymijoessa. Yleensä saalistoutaimet ovat 1- 5 kiloisia.  Suomen ennätys taitaa olla on vähän yli 7 kiloa.

Toutain on tavoittelemisen arvoinen kala mutta ei niin helppo saalis kuin kuvittelee. Mutta tarpeeksi kun kalastaa Nakkilan koskilla niin toutain voi yllättää  kalastajan  kovalla iskullaan iloisesti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti