Translate

perjantai 20. tammikuuta 2023

0nko värikoukusta hyötyä perhossa?


Perhokalastaja tahtoo testata monesti erinlaisia virityksiä perhoissa. Yksi viritelmä jota itse testasin viime kesänä oli värikoukku. 

Tein erinlaisia värikoukkuja niin värin ja koon suhteen. Kalastin värikoukulla ja paljaalla koukulla suunnilleen saman verran Nakkilan koskilla keväästä syksyyn. Yhden kauden kokemuksella en juuri huomannut eroa kalan saannin kohdalla. Sain taimenta värikoukulla ja perinteisellä paljaalla koukulla suunnilleen saman verran.

Mutta yhden kesän kokeilulla en tee johtopäätöstä siitä, että kumpi on parempi koukku. Jatkan testailua ensi kesänä ja olen sitten ehkä viisaampi asian suhteen. Ensi kesänä pääsen tekemään testiä myös Norjassa Neidenillä.

Mutta testailu ja itsensä haastaminen on perhokalastuksen suola. Mahdollisuuksia on paljon ja uusia innovaatioita syntyy kalastajien keskuudessa koko ajan uusia etenkin perhomalleissa. On suurta ja pientä perhoa joita voi hyöstää eri tavalla. 

Kokeneenmalla perhokalastajalla on varmasti yllä mainituista asioista enemmän tietoa. Kokemus on hyvin tärkeää, että tietää miten, millaisilla perhoilla ja missä kalastaa mitenkin. Mutta kokemusta ei saa kuin kalastamalla. 

Viikonlopun ohjelma on hyvin yksinkertainen. Laskettelua, siivousta, kuntosalilla käynti ja tietenkin muutama perho tarvii sitoa. Hyvää viikonloppua jokaiselle lukijalle. Pitäkää itsestänne huolta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti