Translate

tiistai 17. tammikuuta 2023

Kunnon välineet eivät takaa saalista


Lyhyen perhokalastus urani aikana olen nähnyt monenlaisia ja hintaisia keloja, sekä perhovapoja joen rannassa perhokalastajilla. On ollut halpaa ja kallista settiä nähtävillä. Mutta saalistakuuta kummallakaan niillä ei ole.

Jokainen kalastaa parhaammaksi katsomallaan kelalla, vavalla ja siimoilla. Toisella on edullinen setti ja voi saa kalaa hyvin. Toinen taas voi vettää kalliilla setillä tyhjää miltei joka reissu. Välineet eivät tee perhokalastajaa mutta hyvillä välineillä on mukavampi kalastaa.

Itselläni on viisi perhovapaa pituudessa 12.7 - 15. Luokat ovat 9-11 välillä. Keloja minulla on 4 kpl, jotka käyvät mihin vapaani tahansa.  Kelat ja vavat  ovat kaikki Loopin tuotteita. Osan keloista, vavoista ja siimoista olen ostanut käytettynä. Mutta jokainen valitkoon itse omat vapansa ja tuotemerkkinsä. Merkkivavoissa ja keloissa ei huonoja ole. Maku kysymys mikä parhaiten käteen sopii riippuen kalastustyylistä.

Laji kuin laji,  niin mitä enempi  harrastaa sitä enempi siihen satsaa. Tietysti kaikki maksaa ja tänä vaikeana aikana moni joutuu säästämään harrastuksistaan. Harrastuksista, jotka ovat rakkaita ja henkireikiä arjen kiireen keskellä.

Itselläni on aikaa kalastaa kotipesän ollessa jo tyhjä. Vaimoni tukee kalastusharrastustani ja on kannustanut minua kiitettävästi. Koskaan hän ei ole ollut kiukkuinen harrastukseni vuoksi ja olen hänelle kiitollinen siitä. Joskus join kaikki rahani ja elin rentun elämää. Tämä nykyinen elämä on paljon hienompaa saaden harrastaa selvinpäin perhokalastusta. Eikä perhokalastus mikään kallis laji ole verrattuna kapakassa istumiseen. Jää vielä rahaa laskujenkin maksamiseen. Ryypätessä ei jäänyt jäljelle kuin tyhjä lompakko.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti